ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar kullanır 4

Yüz Tanıma nedir ve nasıl çalışır?

Aktivasyon işlemini tamamlamak için gelen kodu bir sonraki ekrandaki aktivasyon kodu alanına giriniz. Aktivasyon kodunu eksiksiz ve doğru girdiyseniz Tek Şifreniz ve Tek Şifre kullanıcı isminiz ile giriş yapabilirsiniz. İnternet aboneliğini isteğe bağlı olarak devretmek isteyen müşterinin, devralmak isteyen kişiyle birlikte Türk Telekom Ofis veya Türk Telekom Mağazaları’lerine başvurması gerekir. ADSL hizmetinin devri için internetin bağlı olduğu sabit telefon hattının da aboneliğini devir almak isteyen müşteriye devredilmesi gerekmektedir. Kampanyalı abonelerin devir işleminde kampanyaya özel bir koşul bulunmuyorsa devir sonrası taahhüt durumu korunur. Devir işlemi ücretli olup, internet hattı borç nedeniyle kapalı olan müşterilere ödeme gerçekleşinceye kadar devir işlemi yapılmaz. ALICI, ‘Siteden Al Satış Modeli’’nde satıcının ön bilgilendirme metninde yer verdiği bilgileri, İADE POLİTİKASINI, satış bedelini, tüm satış şartlarını ve usullerini kabul ederek ürün ve/veya hizmeti sipariş ettiği için, kanunda sayılan istisnai durumların haricinde haklı sebebi olmaksızın siparişini iptal edemez. Bu hususta ALICI’nın, ‘Siteden Al Satış Modeli’’ ile yaptığı senkron ve asenkron video ders alımlarında internet sitesinde demo dersleri izleme olanağı her zaman bulunduğundan, hizmetin içeriğini ve niteliğini bilmediğini iddia ederek de cayma hakkını kullanamayacaktır. Şirket’e ait alan adlı internet sitesinde ücretli ve ücretsiz hizmetler olabilir.

Yüz tanıma; soyguncuların, hırsızların ve mülke izinsiz girenlerin izlenmesini kolaylaştırır. Yüz tanıma sistemi, yalnızca varlığıyla özellikle küçük suçlar için bir caydırıcı görevi görebilir. Fiziksel güvenliğin yanı sıra siber güvenlik için de faydaları vardır. Şirketler, bilgisayarlara erişmek için parolalar yerine yüz tanıma teknolojisini kullanabilir. Teoride, parolaların aksine ortada çalınacak veya değiştirecek bir şey olmadığı için bu teknoloji korsanlar tarafından saldırıya uğrayamaz. Öğrencilerin dersleri asmadığından emin olmak için Çin’deki bazı eğitim kurumlarında yüz tanıma kullanılıyor. Tabletlerle öğrencilerin yüzleri taranıp veritabanındaki fotoğraflarla eşleştiriliyor ve kimlikleri doğrulanıyor. Daha geniş çaplı olarak yüz tanıma teknolojisi, işverenlerin çalışan devamsızlığını takip edebilmesi için çalışanların iş yerine giriş ve çıkışında kullanılabilir. Yüz tanıma; bilinen dükkan hırsızları, organize mağaza suçluları veya dolandırıcılık geçmişine sahip insanlar mağazalara girdiğinde onları tanımak için kullanılır. Potansiyel olarak tehdit oluşturan müşteriler mağazaya girdiğinde, kayıp önleme ve mağaza güvenliği yetkililerinin haberdar edilebilmesi için kişilerin fotoğrafları geniş suçlu veritabanlarıyla eşleştirilir. Yüz tanıma teknolojisi, dünyanın dört bir yanındaki havaalanlarında görmeye alıştığımız bir manzara haline geldi. Giderek daha fazla sayıda yolcu biyometrik pasaport kullanıyor ve kapıya daha hızlı ulaşmak için genelde uzun olan pasaport kontrolü sırasını atlayıp bunun yerine otomatik e-pasaport denetiminden geçiyor.

1993 yılında, Columbia Üniversitesi ve AT&T Bell Laboratuvarları’ndan bir ekip, swIPE (yazılım IP şifreleme protokolü) olarak adlandırılan, günümüzdeki VPN’in ilk versiyonunu oluşturmayı başardı. İnternetin kullanılmaya başlandığı günden beri, internet tarama verilerini korumak ve şifrelemek için çaba sarf edilmektedir. ABD Savunma Bakanlığı ilk olarak 1960’larda internet iletişim verilerini karıştırmaya dair projelere dâhil oldu. “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. ALICI, ‘Siteden Al Satış Modeli’’ yöntemiyle yaptığı ürün ve/veya hizmet alımında; Şirket’in tam güvenceli hesabına ödediği ürüne ve/veya hizmete ait bedeli, satış işlemi olumlu veya olumsuz bir şekilde sonlanana kadar, Şirket’in bu hesapta bloke etme hakkının olduğunu kabul eder. Kota Bilgilendirme servisinden yararlanmak için aşağıdaki kanallardan başvuruda bulunabilirsiniz. Hizmet Sağlayıcısı linklerine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir “Dosya Yükleme” penceresi açılacaktır. Açılan pencerede “Kaydet ” butonunu tıklayarak ilgili dosyaların kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

  • Eski TekŞifre Kullanıcı Adınızla giriş yapıp, ‘Üyelik Bilgilerim’ sayfasında doğru e-posta adresini girerek güncellemeyi yapabilirsiniz.
  • Yüz tanıma yazılımı, doğru sonuçlar sunmak için devasa veri kümelerini “öğrenmesi” gereken makine öğrenimi teknolojisine dayanır.

Şirket’in bu hizmetleri ücretli veya ücretsiz olarak belirleme hakkı saklıdır. Üyeler bu hizmetlerden kural olarak ücreti karşılığında yararlanmaktadırlar. Ancak siteye üye olarak bazı kampanyalardan ve hizmetlerden ücretsiz yararlanan kullanıcılar da bulunabilir. Üyeler arasındaki bu kullanım seklini belirleme tasarrufunun Şirket’e ait olduğunu üyeler peşinen kabul ederler. Üyelere ait kişisel bilgilerin veya kayıtların Şirket’in özenine rağmen üçüncü kişilerin eline geçmesi halinde, üyeler Şirket’in bundan kaynaklanan herhangi bir sorumluluğu olmayacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler. Bununla birlikte, Şirket’in güncel veri koruma mevzuatı çerçevesinde gerekli düzenleme ve değişiklikleri yapma hak ve yetkisi mevcuttur. Sitemiz ‘de veya üçüncü kişi sitelerde, ilgi alanınıza uygun reklam ve diğer unsurlardan oluşan bir içerik sunmak için birinci kişi veya üçüncü kişi çerezler ve web işaretçileri kullanabiliriz. Bu bağlamda, ALICI üyeler, Şirket’in hiçbir yasal sorumluluğunun olmadığını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

ALICI, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karsı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini Alıcı’dan talep edebilir ve her koşulda ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder. Taksitli satışlarda, ALICI’nın taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda, SATICI’nın 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un maddeleri ve diğer ilgili mevzuat uyarınca, henüz vadesi gelmemiş̧ kalan borcun ve taksitlerin tümünün ifasını talep etme hakkı saklıdır. Mücbir sebepler durumunda, Borçlar Kanunu kapsamında meydana gelen durumlarda, Uzaktan eğitim çalışma alanının mücbir hallerde etkisi göz önüne alınarak site tarafından karar verilecek olup aksi mücbir hal olarak gösterilen sebepler ile iade talebi durumunda 7.6 madde hükümleri uygulanacaktır. Üyelerin, hizmet alım süreci devam ederken bilgileri kayıtlı 3 cihazı değiştirme haklarına sahiptir. Bu değişiklik şirket iletişim merkezinden gerçekleştirilecek ve ek ücret alınmadan hizmet tamamlanacaktır. Üye alıcıların sipariş̧ ettikleri ürün ve/veya hizmetlerin bedelini gönderdikleri Şirket’e ait banka hesabıdır. Tarafından, Mobil hizmetler TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. Tarafından, Ev Telefonu hizmetleri Türk Telekomünikasyon A.Ş. Türk Telekom® markası, Türk Telekom Grubu şirketleri ortak markasıdır. Ve daha bir çok işlemi Online İşlem Merkezi’nden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İşyerim Çağrı Merkezi kanalımızdan, konusunda uzman müşteri temsilcilerimiz ile sizlere 7/24 hizmet sunuyor ve destek oluyoruz.

İlgili onayın SATICI tarafından gönderilmesi sipariş edilen mal ve/veya hizmetin ALICI’ya teslim edildiği anlamına gelmektedir. ALICI’nın mal ve/veya hizmeti satın aldıktan sonra e-mailini kontrol etme yükümlülüğü bulunduğundan, gönderilen bilgilerden haberdar olmadığını iddia edemez. ALICILAR’ın gerek senkron gerekse asenkron video dersler için satın aldıkları hizmetleri kullanımları belirli bir süreye tabidir. SATICI’nın belirlediği sürenin sonunda ALICILAR’ın kullanım hakları sona erer. Bu süre içerisinde senkron video dersler için hizmetlerin kullanım zamanları SATICI tarafından tayin edilen bir müfredata (haftanın hangi günleri/günün hangi saatleri/haftada-günde kaç saat vs…) uygun olarak devam ettirilir. SATICI’nın müfredatta değişiklik yapma hakkı saklıdır. ALICI’nın belirlenen saatlerde hizmetten faydalanması için doğru kullanıcı adı ve şifresi ile internet sitesine bağlanarak giriş yapması gerekmektedir. Asenkron video dersler İşe; ŞİRKET tarafından belirlenen kullanım süresi içerisinde, senkron video ders çekimini takip eden bir iş günü sonrasında ALICI’nın doğru kullanıcı adı ve şifre ile sitesine bağlanarak giriş yapması suretiyle kullanılır. Aksi şekilde hareket edilmesi halinde SATICI’nın yasal sorumluluğu yoktur ve uğrayacağı zararlar ALICI tarafından tazmin edilecektir.

İmzayı doğrulamak için aşağıdaki adımları takip ediniz. Onlineislemler.turktelekom.com.tr​ adresinde abonelik bilgilerinizi girerek, son dönem faturalarınızın yanısıra geçmiş 5 aylık faturalarınızı da görüntüleyebilirsiniz. Muud Mobil uygulamasını indirmek ve uygulamaya üye olmak ücretsizdir. GSM operatörünüz üzerinden bağlanıyorsanız data tarifesi üzerinden ücretlenirsiniz. Muud Mobil uygulaması belirli bir data / internet kullanımına ihtiyaç duyduğundan avantajlı bir data / internet tarifesine geçmenizi veya Türk Telekom WiFi noktalarından ücretsiz olarak bağlanarak uygulamayı kullanmanızı öneririz. Muud uygulaması veya üzerinden üye kaydı oluşturup, üye girişi yapabilirsiniz. Muud’a girerken kullandığınız kullanıcı adı ve şifreniz ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Size göndermeye çalıştığımız aktivasyon e-postası, e-postanızdaki bir spam veya toplu posta filtresine takılmış olabilir.

Ayrıca bir şifre belirlenirken iyi bir şifrenin özellliklerini taşımamasına dikkat edilmelidir. İyi bir şifre; ( İTÜBİDB (2013, EYLÜL 7))• Büyük ve küçük harf içerir.• Noktalama işareti ve rakam içerir.• Kolaylıkla hatırlanabilir böylelikle bir yere yazılmalarına gerek kalmaz.• En az sekiz karekter uzunluğunda olur.• Hızlı yazılabilirler. Şirket’in, üyelere ait tüm içerikleri başka sitelerde veya ticari amaçla faaliyet gösteren başka yerlerde kullanmak için, 3. Kişilerle anlaşma yetkisinin bulunduğunu, ilan ve hak sahibi üyeler kabul, beyan ve taahhüt ederler. İş bu madde hükmü ile üyeler Şirket’e bu konuda açık yetki vermektedirler. Ancak, ücretsiz onarım veya hizmetin yeniden görülmesi SATICI için orantısız güçlükleri beraberinde getirecekse, ALICI bu haklarını kullanamayacaktır. ALICI, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında indirim İşteme haklarından birini seçmişse SATICI söz konusu bedelleri haklı sebepler ve yasal şartlar varsa derhal öder. ALICI, ücretsiz onarım veya hizmetin yeniden görülmesini haklarından birini seçtiyse, SATICI’nın talepleri yerine getirmek için 30 İş günü süresi vardır. Ücretsiz onarım hakkının kullanıldığı durumlarda SATICI’nın ‘Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği’ uyarınca hareket etme hakkı saklıdır. Üyeler, Şirket’e ait internet sitesinin içeriğini, ara yüzünü, datalarını ve burada yer alan bilgileri, kısmen veya tamamen Şirket’in yazılı rızası olmadan kopyalayamaz, başka datalara aktaramaz ve bu dataları 3.

Üyeler İş bu sözleşmenin mobil ortam dahil Şirket’in faaliyet gösterdiği her türlü alanda geçerli olacağını, iş bu sözleşme hükümleri ile bağlantılı yan sözleşmelerin hükümleri çatıştığında SATICI’nın lehine olan hükümlerin uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler. Fatura ödeme, kota sorgulama, tarife işlemleri gibi TTNET ile ilgili tüm işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Online İşlem Merkezi’ne giriş yapmak için TekŞifre oluşturmanız gerekmektedir. TekŞifre’niz ile giriş yapacağınız Online İşlem Merkezi’nde internetin konforlu ortamından ayrılmadan hızlı ve güvenli şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.TekŞifre, tüm uygulamalarımızı kullanmanızı sağlayan size özel şifredir. Türk Telekom TekŞifre üyelik bilgilerimden e-posta adresimi değiştirdim. Güncelleme için aktivasyon e-postası, e-posta adresime ulaşmadı.

ADSL modemin Wide Area ile görüşmesi ATM protokolü ile olmaktadır. Ayrıca telekomünikasyon dünyasındaki “kilo” çarpanın değeri, veri saklamada kullanılan “Kilo”dan farklıdır ve 1024’e değil, 1000’e eşittir. Ev içi kullanımlarda bilgisayarın kablosuz modeme olan uzaklığı belirgin bir etki yaratmayacaktır. Türk Telekom’in modem hediyeli kampanyaları hakkında bilgi almak için tıklayın. Aktivasyon kodunu girdiğiniz GSM Numarasına ulaşmadı ise, tekrar gönder butonuna tıklayarak yeni kod isteyiniz. ADSL hizmeti ile beraber sadece bir adet statik IP adresi alınabilir. Türk Telekom HİPERNET paketlerine geçişlerde ek ücret yansımamaktadır (Türk Telekom Yalın HİPERNET paketleri için yukarıda belirtilen ücretler yansıyacaktır). ADSL hattı, başvuru tarihinden itibaren 2 ile 15 gün arasında tesis edilir. Güvenli İnternet Hizmeti’nden faydalanmak, profil seçim ve değişikliği yapmak için Türk Telekom Online İşlem Merkezi, Türk Telekom Çağrı Merkezi, Türk Telekom Ofis ve Bayi kanallarını kullanabilirsiniz.