Професія «Менеджер з продажу»: все про роботу Education ua

Проактивність — коли сейлз шукає розв’язання проблеми, а не її причини та орієнтується на результат. Funnel Marketing Manager розбирається в каналах залучення та обробки лідів, грамотно розподіляє їх, стежить за тим, як вони рухаються вниз по воронці, і оптимізує ці процеси. Ця позиція потрібна, щоб відділи маркетингу і продажів діяли спільно і були на одній хвилі. Також до хардскіл для Presale Manager варто віднести організацію та фасилітацію різних зустрічей. Фахівець повинен вміти правильно структурувати мітинг, провести презентацію для клієнта тощо. Потрібно пам’ятати, що задача пресейлу – правильно оцінити вартість і терміни проєкту, максимально просто донести це до Вакансія Sales Manager віддалено клієнта та власне продати йому пропозицію.

Середня зарплата за посадою «Sales manager» за містами

“Вчившись у Laba, найбільше мені сподобалися живі вебінари. Тут працюють лектори, які мають достатній досвід. Наскільки ретельно продумано курс для директора з продажу! До нього включено все необхідне”, – написав Марк на сайті “Курси.Гуру” . Pre-sale — це те, що менеджер робить для укладання угоди. Тут основні завдання — lead generation та lead processing.

Що робить Sales Manager

Трудовий договір чи В2В? Що вибрати для роботи в Польщі?

Продовжуємо цикл матеріалів про ІТ-спеціальності. Кожну описує «типовий представник» — досвідчений фахівець і просто авторитетний колега, та сама людина, яка знає всі таємні куточки своєї професії. Ми сподіваємося, ці матеріали допоможуть школярам, студентам, перекваліфікантам, студентам і всім тим, хто зацікавлений у виборі ІТ-спеціальності.

Що робить Sales Manager

Що об’єднує професію менеджера з продажу та регіонального менеджера з продажу? В чому їх відмінності?

Якщо під час навчання ви не бачите результатів, вимагайте пояснень чи навіть повернення коштів. І окрім цього в нас є різні можливі напрямки для зростання, а саме ви можете стати керівником команди менеджерів або розвиватися у відділі утримання, стати персональним менеджером. Як тімлід ви будете отримувати додаткові бонуси за результати команди, як рітеншин — відсотки від поповнення клієнта.

Як виглядає робочий день менеджера з продажу

Менеджер з продажу укладає договір із клієнтом, фіксуючи всі домовленості та нюанси. Навіть якщо у вашій організації є окрема команда lead generation, все одно раджу вміти самостійно знаходити собі клієнтів. Як наслідок — людям не вистачає розуміння, що це за робота та що від неї очікувати. Всім привіт, мене звуть Настя Шмаль, останні 5 років працюю в IT. Зараз будую процеси й керую сейлз-командою в AmazingDoc, консультую, викладаю в IAMPM на курсах BDSM і SalesMan. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Sales manager» на ел.

Після того як ми зацікавили клієнта, основне завдання втримати його. А цим займається відділ рітеншину (retention) або відділ повторних продажів. Мета відділу рітеншину- підігрівати зацікавленість у продукті та класно поспілкуватися з клієнтом, щоб він був задоволений комунікацією, повернувся до нас та порекомендував знайомим. ІТ сейлз менеджер — це фахівець, який відповідає за продаж ІТ-продуктів та послуг.

Спеціалістам доводиться щодня спілкуватися з десятками людей, усі вони мають власні переконання та вподобання, свою історію. Іноді сейлзам треба вирішувати конфліктні ситуації та навіть заспокоювати незадоволених клієнтів. Як наслідок – разом з роботою працівник отримує вистаження, апатію і професійне вигорання.

Драйвить можливість навчити клієнта користуватися продуктам і допомогти йому стати ключовим гравцем ринку, наприклад. Багато людей на ній не затримуються, тому що не всі вміють фокусуватися на одному завданні довгий час. У мене часто включається азарт знайти «правильну» компанію і релевантні контакти, щоб збільшити кількість демонстрацій продукту клієнтам і кількість пробних періодів використання. Мене драйвять успішні угоди, які закриваються з моїх лідів. Так простіше переконати клієнта розпочати співпрацю саме з вашою IT-компанією.

  • «Відбивка» складних питань, які продають скіли — все це підвищує рівень фахівця в очах компанії та клієнтів.
  • Це правда, що на ньому багато завдань і компетенцій.
  • Він створює загальні стратегії продажів і має володіти глибоким розумінням тенденцій та динаміки ринків у різних регіонах.
  • Окрім цього, у багатьох компаніях на посаду сейлза беруть без вищої освіти та й отримати підвищення до керівника відділу чи регіонального представника можна за рік-два.
  • Менеджер з продажу – це спеціаліст, який займається управлінням процесом продажів у компанії.
  • Все перераховане можна віднести до питань із софтскіл спеціаліста з пресейлу.
  • Це ті ж самі перемовини з клієнтом, зменшення ризиків на проєкті, комунікація з розробниками.

Маючи з клієнтом дружні стосунки, ви в рази збільшуєте ймовірність того, що він порадить вашу компанію своїм бізнес-партнерам, друзям, знайомим. Так ваша мережа контактів буде органічно розширюватися. Щоб стати менеджером з продажу, не потрібно здобувати вищу освіту.

Саме тому можна бути впевненим, що на вас, як на сейлза, буде попит і зараз, а з роками та поглибленням вашого досвіду він лише зростатиме. Клієнт будь-якої компанії проходить шлях, що називається маркетинговою воронкою, вона ж — воронка продажу. У найширшій її частині — потенційні клієнти, які зацікавились продуктом і залишили свої контакти (ліди), а у найвужчій — ті, хто дійсно зробив покупку. В ідеалі дійти від зацікавленості до покупки повинні якомога більше людей. У цьому і полягає робота Funnel Marketing Manager. В основі роботи менеджера з продажу лежить комунікація.

Що робить Sales Manager

Вони постійно комунікують з цікавими й різними людьми, заводять знайомства і можуть планувати свій дохід, адже знають – їх заробіток повністю залежить від кількості продажів. Окрім цього, у багатьох компаніях на посаду сейлза беруть без вищої освіти та й отримати підвищення до керівника відділу чи регіонального представника можна за рік-два. Також рекомендую курс The Sales від White Sales. Обидва курси створені за ідеологією white sales, яка полягає в тому, щоб продажі були приємні як сейлзу, так і клієнту, та перевертає погляд людей на професію в кращу сторону. Але техніки є техніками, це все дуже важливо, грає велику роль в продажах, але потрібно залишатися людиною.

При такому розкладі менеджер з Presale швидко розуміє, впорався він із задачею чи ні. Подібна ситуація краще впливає на мотивацію фахівця, ніж тривале очікування на результат. Також величезний плюс пресейлу — це різноманітність проєктів і робота з великою кількістю людей. Все разом дозволяє швидко прокачати комунікаційні навички, що цінується в будь-якій компанії.

Що робить Sales Manager

Якщо ця тема вас цікавить, ви знайдете відповіді на ці питання у статті нижче. Сподіваємося, що після прочитання статті стало зрозуміліше, чим займаються сейлзи та чи підійде вам ця професія. Якщо ж ви твердо вирішили, що продажі в IT — це те, чим хочете займатися, але вам не вистачає фактичних знань, існує безліч вебінарів, статей і курсів.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/